divendres, 15 de juliol de 2011

IV Premi Pino Piras de Cançó (l'Alguer)


S'acaba de publicar el reglament de la quarta edició del Premi Pino Piras de Cançó, que organitzen conjuntament dues associacions culturals alguereses, la família del gran cantautor alguerès i l'Ajuntament de la ciutat sarda catalanoparlant.

Reglament del Premi Pino Piras

Art. 1— Les associacions culturals Cabirol i Chichimeca, i la família Piras, amb l’aportació de l’Ajuntament de l’Alguer, anuncien la 4ª edició del Premi Pino Piras per a la cançó en llengua algueresa i llengües minoritàries, dedicat a Pino Piras.

Art. 2—
El concurs té entre els seus objectius la valorització i la promoció de la cançó algueresa, dels artistes que componen cançons en llengua algueresa i que proposen cançons tant en l’àmbit de la tradició com en el de la innovació musical.

Art. 3—
Hi podran participar grups o artistes solistes, tant autors com intèrprets de la cançó algueresa, inscrits o no inscrits a la SIAE (Società Italiana degli Autori ed Editori) , els quals hauran de presentar al Comitè Artístic del Premi una cançó en alguerès o en una llengua minoritària. La participació en el concurs és oberta també als autors i/o intèrprets sota contracte discogràfic.

El concurs es divideix en dues seccions: una principal dedicada a les composicions en llengua algueresa i catalana, i una altra a la qual poden accedir composicions en dialectes i llengües minoritàries de Sardenya i de la resta d’Europa.

Art. 4—
La cançó, completa en lletra i música, haurà de tenir, sota pena d’exclusió, les següents característiques:
·         Ésser en llengua algueresa o altra llengua minoritària de Sardenya i/o de la resta d’Europa.
·         No contenir elements que violin la llei ni els drets de tercers.
·         No contenir missatges ofensius en relació a tercers.
·         No contenir missatges publicitaris a favor de persones, productes o serveis.
Art. 5— Les cançons podran ésser enviades amb les següents modalitats:
·         En format MP3 a la següent adreça de correu electrònic: premiopinopiras@gmail.com, adjuntant-hi un arxiu amb la lletra de la peça i un breu currículum dels autors/intèrprets. 
·         Per correu postal a l’adreça següent: Premi Pino Piras, c/o Associazione Culturale Cabirol, via Brigata Sassari, nº 33, 07041 Alghero, enviant juntament amb el CD de la peça musical també la lletra i un breu currículum de l’autor o de l’intèrpret.
Les propostes hauran d’arribar dintre i no més enllà del 30 de setembre del 2011.
Art. 6— Per participar-hi no es demana el pagament de cap quota d’inscripció.

Art. 7— No es tornaran ni la documentació ni el material tècnic enviats. L’organització podrà utilitzar, sempre que vulgui, el material rebut per a una eventual publicació discogràfica.
Art. 8— La selecció dels finalistes del Premi Pino Piras la farà, de manera privada, un Comitè Artístic compost per experts triats per l’organització del premi. La resolució del Comitè Artístic és inapel·lable.

Art. 9— Només les cançons preseleccionades seran interpretades públicament amb ocasió del Premi Pino Piras 2011. La interpretació serà en viu segons la modalitat establerta per l’organització. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 € per les composicions en alguerès o català, i de 500 € per les composicions en altres llengües minoritàries.
Art. 10— L’Associació es compromet a observar totes les disposicions que emanen de la SIAE en matèria de concursos de cançons.

Art. 11— En cas de controvèrsia serà competent, de manera exclusiva, el Tribunal de Justícia de Sàsser (Sassari).

Per a qualsevol informació, podeu:
·         trucar al telèfon 0039/3478335229
·         escriure a l’adreça electrònica premiopinopiras@gmail.com
Palmarès del Premi Pino Piras
Edició 2008
Premi per a la nova cançó algueresa: Eleonora Peana
Premi per la difusió de la cançó algueresa: Claudio Gabriel Sanna
Premi a la carrera: Maria Teresa i Pasqualino Pirisi
Premi a la cultura: Banda Musical A. Dalerci (l’Alguer)
Premi Cançó de Raganal (per a autors que han fet de la ironia el seu tret distintiu): Peppe Voltarelli
Àngel Maresca, lo barber, premiat en l'edició del 2010.


Edició 2009
Premi per a la nova cançó algueresa: Universi Sonori (Andrea i Raffaele Fanciulli i Pietro Fiori), amb la cançó “Cançó de llibertat”
Premi a la cançó en llengua sarda: Rita Medda, per la cançó “Sas istajones de s’anima mea”

Premi a la carrera: Ciro Fadda, compositor i arranjador de les més belles cançons alguereses, i Pino Ferraris, cantant que ha donat veu a les més belles cançons de Pino Piras

Premi a personatges algueresos que es distingeixen en l’àmbit italià o internacional: Domenico Balzani, baríton
Premi a la cultura: Raffaele Sari Bozzolo i Massimiliano Fois, pel llibre Un’altra Alghero
Premi Cançó de Raganal (per a autors que han fet de la ironia el seu tret distintiu): Federico Salvatore, artista napolità

Edició 2010
Premi per a la nova cançó algueresa: Yasmin Bradi, per la cançó “La neu”, escrita per Francesc Ballone i musicada per Marcello Peghin.
Premi a la carrera: Àngel Maresca, lo barber
Premi a personatges algueresos que es distingeixen en l’àmbit italià o internacional: Franca Masu
Premi a la cultura: Enrico Valsecchi, periodista, escriptor i historiador
Premi Cançó de Raganal (per a autors que han fet de la ironia el seu tret distintiu): Piero Sidoti, guanyador del Premio Tenco 2010
La gala de lliurament de les diferents modalitats del premi tindrà lloc a la tardor al Teatre Cívic de l'Alguer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada